Kokosimme tälle sivulle vinkkejä villisikojen houkutteleluun ja tuotteiden käyttöön.

1. Ensin on löydettävä villisikojen käyttämä polku tai saatava niistä havaintoja tietyllä alueella. Usein villisiat viihtyvät märillä ja rehevillä alueilla, jossa niillä on luontaisesti syötävää ja märkiärypemispaikkoja.

2. Mikäli paikka tulee myös metsästyskäyttöön, eli paikalle on tarkoitus laittaa kytiskoppi tai puuständi., tulee niille etsiä sopiva paikka houkuttelupaikan läheisyyteen. Myös turvalliset ampumissuunnat tuleevarmistaa.

3. Villisikojen tärkein aisti on hajuaisti jajoidenkin tutkimusten mukaan ne haistavat tärkeitä tuoksuja kilometrien päästä ja hyvin syvältä maasta. Sikojen hajuaisti on tuhansia kertoja ihmisenhajuaistia parempi. Sen sijaan sikojen näkökyky on huono ja se antaametsästäjille mahdollisuuden hiipiä sikojen lähelle, kun muistaa huomioida tuulen sikoja lähestyessä. Ruokaillessaan siat eivät juurikaan välitä äänistä. Mikäli ne reagoivat metsästäjän aiheuttamaan ääneen, voi hiivinnän vieläpelastaa ”villisika–pillin” käytöllä. Tällöin siat luulevat, että siellä oli vain toisia sikoja lähestymässä ruokailualuetta.

4. Sopivan houkuttelupaikan löydyttyä laita BlackFire -tervaa puun kylkeen tai kannolle. Sen voi levittää pensselillä taikaataa puun kylkeen.

5. Tervahoukuttelun aloituksen jälkeen laita lähettävä riistakamera paikalleen. Toinen vaihtoehto on laittaa puun oksia tervapuuta tai -kantoa vasten, näin näet onko sikoja käynyt paikalla.

6. Vältä alkuun vierailua houkuttelupaikalla. BlackFire -terva haisee pitkään sikojen nenään ja ne löytävät sen, kun kulkevat alueella. Pieni tervan lisäys viikon tai kolmen välein riittää.

7. Kun saat ensimmäisiä havaintoja, voit alkaa lisätä houkuttelupaikalle myös ruokaa. Vehnä ja maissi ovat sikojen herkkua. Ruokinnan tehokkuutta voi lisätä BlackFiren maustetuilla mineraalisuolavalmistella sekä BlackFire Protein -palleroilla. Ne toimivat myös itsenäisenä houkuttimena sorkkaeläimille.

8. Yleinen ohjeistus on olla ampumatta sikaa uudelta ruokinnalta 3 ensimmäisen kuukauden aikana. Aika on kuitenkin pidempi sikakannan ollessa pieni, kuten se on suurimmassa osassa Suomea. Mieti harkiten, koska teet ruokinnalta ensimmäisen kaadon. Sikojen pitää tuntea olonsa turvalliseksi, näin koko lauma oppii paikkaan ja myös heidän tekemät polut viestittävät muille sioille, että täällä on turvallinen paikka. Näin ruokintapaikka alkaa kerätä uusia sikoja paikalle ja tällä tavoin houkuttelu- tai ruokintapaikasta saa myös tekokkaan kannansääntelypaikan.

9. Uudella houkuttelupaikalla ei tulisi harrastaa ajometsästystä. Se monesti karkottaa siat alueelta muutamaksi viikoksi tai jopa pidemmäksi ajaksi.

10. Tärkeää on myös muistaa jo aikaisemmin mainittu sikojen hajuaisti! Monesti siat ovat pelästyneet, kun niitä koitetaan houkutella liian monella uudella tuotteella tai paikalle tulee hyvin voimakas uusi haju. Ne ovat noin viikon ajan varovaisia, vaikka alue olisi ollut niille aiemmin tuttu ja turvallinen. Eli varovasti yli-innokkaan houkuttelun ja tarjoilun kanssa!

Leo ja Jukka laittoivat BlackFire -tuotteet testiin Suomen sika-alueen ytimessä.

Tämä on ensimmäinen BlackFire testipaikka Suomessa, perustettu 6/2019. Jukka on laittanut kytispaikalle uuden paalun, johon kaadettiin BlackFire -tervaa. Paalu oli hyvin huokoinen ja imi juoksevaa tervaa helposti. Siat tykkäävät erityisesti, kun puun pinta on karhea ja tuoretta tervaa pinnassa. Tervaa laitettiin kaksi pulloa eli litran verran. Hajua tällä uudella paikalla on erittäin voimakas tuon tervamäärän jälkeen.

Tervan päälle BlackFire Corn ja Special mineraalisuolaa, nämä ovat myös hajustettu villisikoja tehokkaasti houkuttelevilla ainesosilla.

Tilaa aloituspaketti tästä!

Melko nopeasti sinne saatiin ensimmäiset asiakkaat kyhnyttelemään! Tässä komea karju hankaamassa turkkiaan tervaan.

Tervaa on hyvä laittaa alkuun runsaasti, jotta sen haju leviää tuulessa mahdollisimman runsaana pitkälle. Lisää tervaa pieni määrä viikon tai parin välein, se riittää ylläpitoon.

Hyvä ja edullinen aloituspaketti on BlackFire terva&Plum 6x500g paketti.

BlackFire pyökkitervan haju kiinnostaa jo ihan pieniä porsaita!

Villisikojen metsästysaika koko maassa (riista.fi):Villisikojen metsästys on mahdollista ympäri vuoden. Pois lukien naaras, jota porsaat seuraa, on rauhoitettu 1.3.-31.7. Varmista aina ajantasaiset metsästysajat riista.fi -sivustolta!

Villisiat ovat kaikkiruokaisia. Ne voivat käyttää ravinnoksimyös eläinravintoa, täten ne poikkeavat muista sorkkaeläimistä. Ravinnokseen ne käyttävät pääasiassa kasviravintoa monipuolisesti. Eläinravinnon osalta ravinto koostuu maasta tongituista madoista, pikkunisäkkäistä ja hyönteisistä. Siatsyövät kuolleita eläimiä ja haaskoja. Tästä syystä kaadetuista villisioista tulee tehdä trikiinitutkimus.

"Ruokinnalle tullessaan siat menevät aina ensimmäisenä tervapaaluun hankaamaan ja sen jälkeen syömään" - Räsänen Jukka, Loviisa.

Tilaa isoin ja kattavin aloituspaketti!

Nordic Line tuotesarja julkaistiin kesällä 2020. Se oli testattavana usealla metsästäjällä ympäri Pohjoismaita. Tuotesarjan tuoksut ovat hyvin makeita, osa kuin makeisia.

Heinäkuussa 2020 Loviisan suullalla Räsäsen Jukka sai testattavaksi uuden Nordic Line Plum (luumu) mineraalisuolan.

Jukka on vuosia havainnoinut ruokintojen hiljentyvän kesällä merkittävästi, kun metsän ja peltojen antimet kypsyvät. Tämä Nordic Line Plum testi herätti myös siat täysin poikkeavalla karkkimaisella tuoksulla ja lopputuloksena oli täysin tyhjennetty ruokinta. Siat olivat villiintyneet täysin makeasta hajusta!

Villisikojen houkuttelussa ehdoton ykkönen on laadukas pyökkiterva!

BlackFire -terva on hyvin juokseva ja laadukas, kolme kertaa suodatettu pyökkiterva. Vain luontaisia puhtaita ainesosia ja BlackFiren kehittämät salaiset ainesosat, joita villisiat eivät voi vastustaa! Tilaa tästä!

Ympäri Eurooppaa on vuosisatoja tiedetty, että terva houkuttaa villisikoja. Ne rakastavat sen hajua sekä hankaavat turkkiaan siihen poistaakseen punkkeja, kirppuja ja loisia. Villisiat käyttävät tervaa myös karkotteena. Vuosien aikana ammattimetsästäjien Saksassa, Italiassa, Sloveniassa, Kroatiassa, Serbiassa, Bosniassa, Unkarissa, Norjassa ja Ruotsissa tekemien testausten tuloksena kehitettiin tehokkain BlackFire -tervatuote villisikojen houkutteluun. Se on 100% luonnontuote, jonka teho perustuu voimakkaimpaan tervan tuoksuun markkinoilla. Tämän tuoksun villisiat haistavat jo kaukaa. BlackFire -tervan etu on tuoksun säilyminen ja aineen juoksevuus. Tuoksu ei laimene viikkojenkaan jälkeen. Tervan käyttö: Levitä pensselillä tai kaada tervaa puunkylkiin. Soveltuu myös käytettäväksi BoarCollect automattilevittäjässä.

Tärkeintä houkuttelussa, pidä se yksinkertaisena! Liian monen eri hajun sekoittaminen houkutelupaikalle tai ruokinnalle ei ole tarpeellista. Monesti se voi olla jopa haitallista! Älä laita varoiksi riittävästi tai liikaa! Muista, että eläimillä varsinkin villisioilla on tuhansia kertoja parempi hajuaisti kuin ihmisellä.

Hyödynnä villisikojen luontaista intoa kaivaa ja tonkia

Villisiat tarvitsevat runsaasti proteiinia ravinnokseen ja etsivät jatkuvasti parhaita, tehokkaita proteiininlähteitä. Siksi ne etsivät ja kaivelevat ahkerasti mm. matoja ja toukkia, jotka ovat niille oivallisia proteiininlähteitä. Tästä syystä on kehitetty BlackFire Protein, jossa on suuri määrä hyvälaatuista proteiinia!

BlackFire Protein -tuotteen lisäksi mukana oli 0,5l makeaa maissisiirappia.

Kaada maissisiirappi pussiin, sulje pussi ja sekoita hyvin. Anna imeytyä muutama minuutti ja sekoita sitten esim. viljan tai muun rehun kanssa.

Sekoita pussi (1 kg) 10–12 kg viljaan ja ripottele astiaan tai kuivaan maahan.

BlackFire Protein -pallerot kannattaa piilottaa pintamaan alle tai rehun sekaan, kuten kuvassa ne laitetaan vehnän sekaan ja peitellään sinne. Tällöin ne myös säästyvät sioille eikä niitä syö linnut. Ensimmäisestä paketista kannattaa laittaa ensin vain osa ja täydentää ruokinnalle sikojen ensimmäisen käynnin jälkeen muutama tunti ennen oletettua kytikselle menoa. Varminta on laittaa pallerot aamupäivällä, jos aikoo mennä illalla kytikselle. Näin varmistetaan, että ihmisen haju on lieventynyt ja myös arat isoimmat karjut uskaltavat tulla ruokinnalle.

Karjut tonkimassa vehnäkasasta aikaisemmin laitettuja palleroita.

Hyvillä herkuilla saa siat pysähtymään ruokinnalle ja rauhoittumaan syömään. Tällöin saa myös tehtyä tarkan riistalaukauksen.

Karhu ja terva

(kuva: Rantasalmi hunting)

Tämä kuvan lähetti asiakas Itä-Suomesta, joka laittoi BlackFire -tervaa houkuttelupaikalleen. Sikojen lisäksi siellä vieraili karhu. Myös karhut tykkäävät hieroa itseään tervaan. Karhut ovat olleet hyvin kiinnostuneita myös Corn mineraalisuolasta ja erityisesti pitävät BF Protein -palleroista ja sen mukana tulevasta siirapista.

Tässä kuvassa karhu maistelee BlackFire Cornia. (kuva: Rantasalmi hunting)

Huom! Karhujen ravintohoukuttelu ei ole laillista metsästyksen yhteydessä!

Mäyrä ja BlackFire Corn

Kiven päälle laitettiin makea ja suolainen BlackFire Corn. Kelpasi hyvin mäyrälle.